Niin et ole siellä varmastikaan yksin. Sen verran paljon on sienestäjiä näihin aikoihin liikkeellä, joten herkkutateista varsinkin saa olla erittäin tarkkana. Niitä on tällä hetkellä kuulemma hyvinkin paljon tarjolla, joten sienikorin täyttymisen ei luulisi olevan niin hankalaa. Mutta tietysti jos siellä samalla metsäalueella on kymmeniä muitakin ja itse on vähän myöhässä, niin suurimmat herkkutattihavainnot tekee niillä kohdillä, missä tatteja on siistitty ja leikelty.
Sipoonkorven kansallispuistossa kun kävi pyörähtämässä niin autoja oli aika tiuhaan tahtiin tienvierustoilla. Sitten tässä sienestämisessähän on vielä se pienoinen ongelma, että itse tunnistan lähinnä vain kärpässienet, korvasienen ja kantarellin. Niin ja nyt tietysti tunnistan myös herkkutatin. Siinäkin meni jonkin aikaa ja kokki sai koko ajan tunnistaa jos jonkinlaista sientä, mitä hänen luokseen raahattiin. Eipä osunut itseasiassa yhtäkään tattia oman reitin eteen, mutta kokki ja toinen kaveri saivat sentään liki kymmenen sientä kasaan. Kaikkea muuta sangen jännittävää kansallispuistosta kyllä löytyikin. Autonromuja, renkaita, jotain kodinkoneiden palasia. Nämä eivät mielestäni kyllä kansallispuistoon kuulu.
Kokin vanhemmilta onneksi kantautui villiä huhua, että maaseudulla sieniä olisi kuin... noh... sateella. Eli niinkin paljon, ettei tarvitse montaakaan metriä liikkua, kun kopan saa jo täyteen. Joten voipi olla, että kokki ainakin tekee pikavisiitin kotiseuduilleen ja tulee takaisin auto täynnä sieniä. Mitäköhän niistäkin sitten tekee? Se tuskin on ainakaan kokin mielestä ongelma, sillä sienet näkyvät maistuvan aika hyvin. Reseptejä odotellessa siis... Ennen kuin vauhtiin päästään, niin osa sienistä menee jo sellaisenaan tryffeliöljyn, suolan ja pippurin kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Suositut tekstit
-
Unelmatorttu on yksi näistä leivonnaisista, mihin yleensä löytyy ainakin melkein kaikki ainesosat kotoa, etenkin jos on yhtään tapana leip...
-
Kaalikeitto taitaa olla yksi niistä yleisimmistä ruuista, joita käytetään dieettiä varten. Onhan se sellaisenaan aika vähäkalorista, eikä ...
-
Tässä lähdetään liikkeelle nyt sit ihan perusteista. Eli lypsä lehmä. Tai jos ei nyt satu olemaan lehmiä lähettyvillä (ja naapurin lehmien...
-
Nyt on tekeillä kyllä niin perinteistä kotiruokaa, kuin vain olla voi. Ja hyvä niin. Lihapullat ja perunamuusia sekä lisäksi vähän kermaka...
-
Koskas tässä onkaan viimeksi syöty kalaa? Siitä on jo aikaa. Ei sinänsä tosin ihme, kun kalaruuat eivät ole niitä omia lemppareita aina. M...
-
Nyt päästäänkin kokeilemaan Suomen vanhimmaksikin perinneruuaksi tituleerattua Lemin särää. Nimestäkin jo voi päätellä, mistä kyseinen ruo...
-
Laatikkoruuat ovat yleensä aika takuuvarmoja, eikä tämä jauheliha-perunasoselaatikko ole mitenkään poikkeus. Se ei siis ole innovatiivisin...
-
Taas kävi vieraita maalta ja tästä on jotenkin tullut jo vakio, että vieraat tuovat tullessaan jotain hyödyllistä. Tällä kertaa äiti ja ...
-
Hernekeitolla on hyvä aloittaa tämä keittokuukausi (ei siis mitään tipatonta tammikuuta, nyt vedetään keittoa), mikäli sinulla on vielä jäl...
-
Jälleen tekee leipää mieli. Nyt voisi tehdä jotain yksinkertaista ja sellaista, josta jokainen voi tehdä taas omanlaisensa version helpost...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti