Moro,
Minä olen Mika. Liki 30-vuotias tuleva kokki ja nykyinen opiskelija. Aiemmat opiskelut tekivät minusta medianomin, mutta ruuanlaitto on aina ollut lähellä sydäntä, joten päätin tehdä siitä uran ja aloittaa kokkikoulun.
Blogin pitäminen tukee tätä tulevaa uraa hyvin, sillä nyt pääsen kokeilemaan eri asioita käytännössä ja kartuttamaan taitojani tekemisen kautta. Sitenhän sitä parhaiten oppii. Tykkään soveltaa ja kokeilla, joten tiukasti reseptissä pitäytyminen ei aina onnistu. Lopputulokset ovat useimmiten onnistuneita, mutta mahtuu niihin muutama hutikin.
Maatilalla kasvaneena tiedän, mistä ruoka tulee ja olen oppinut käsittelemään erilaisia raaka-aineita. En hyljeksi eksoottisempiakaan aineksia ja kaikkea kokeilen mielelläni ainakin kerran. Toki minultakin omat lempiainekset löytyvät, mutta en jämähdä vain niihin.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Suositut tekstit
-
Unelmatorttu on yksi näistä leivonnaisista, mihin yleensä löytyy ainakin melkein kaikki ainesosat kotoa, etenkin jos on yhtään tapana leip...
-
Kaalikeitto taitaa olla yksi niistä yleisimmistä ruuista, joita käytetään dieettiä varten. Onhan se sellaisenaan aika vähäkalorista, eikä ...
-
Tässä lähdetään liikkeelle nyt sit ihan perusteista. Eli lypsä lehmä. Tai jos ei nyt satu olemaan lehmiä lähettyvillä (ja naapurin lehmien...
-
Koskas tässä onkaan viimeksi syöty kalaa? Siitä on jo aikaa. Ei sinänsä tosin ihme, kun kalaruuat eivät ole niitä omia lemppareita aina. M...
-
Nyt on tekeillä kyllä niin perinteistä kotiruokaa, kuin vain olla voi. Ja hyvä niin. Lihapullat ja perunamuusia sekä lisäksi vähän kermaka...
-
Nyt päästäänkin kokeilemaan Suomen vanhimmaksikin perinneruuaksi tituleerattua Lemin särää. Nimestäkin jo voi päätellä, mistä kyseinen ruo...
-
Laatikkoruuat ovat yleensä aika takuuvarmoja, eikä tämä jauheliha-perunasoselaatikko ole mitenkään poikkeus. Se ei siis ole innovatiivisin...
-
Taas kävi vieraita maalta ja tästä on jotenkin tullut jo vakio, että vieraat tuovat tullessaan jotain hyödyllistä. Tällä kertaa äiti ja ...
-
Hernekeitolla on hyvä aloittaa tämä keittokuukausi (ei siis mitään tipatonta tammikuuta, nyt vedetään keittoa), mikäli sinulla on vielä jäl...
-
Jälleen tekee leipää mieli. Nyt voisi tehdä jotain yksinkertaista ja sellaista, josta jokainen voi tehdä taas omanlaisensa version helpost...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti