sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

"Maakuntamatkailua" ja ravintolakokemuksia. Hanko

Joskus tekee ihan hyvää ottaa pieniä irtiottoja arjesta. Toisaalta, nyt on viikonloppu, niin tavallaanhan se ei ole arkea muutenkaan. Oli miten oli, välillä siis tekee ihan hyvää lähteä tutkailemaan uusia seutuja ja samalla mahdollisesti vähän uusia ravintoloitakin. Näinpä siis tämä pieni päiväretki Hankoon sai alkunsa.

Vaikka tässä pääkaupunkiseudulla on tullut jo reilu vuosi asuttua, ei Hankoon ole muka silti vielä ehtinyt piipahtamaan. Eikä varmaan sen hienompaa kesäkaupunkia olekaan (tai no, varmasti jokaisella on omat suosikkinsa, mutta Hanko menee omalla listalla aika korkealle). Siellä tuntui siltä, että olisi ollut jossain vähän vielä etelämmässä lomalla ja se ei ole koskaan huono asia.

Vaikka maisemat ja ilmapiiri ovatkin mitä mainioimmat, tarvittiin reissun aikana vähän ruokaakin. Eihän sitä nyt muutoin ole kunnon retkipäivä, jos ei käy jossain mukavassa rantaravintolassa syömässä. Rannan ääreltä löytyy muutamakin vaihtoehto, mutta Pirate-ravintola aitoine puuhiiligrilleineen vei voiton tällä kertaa.

Lista vaikutti kokonaisuudessaan melko hyvältä, eikä lopullisen valinnan tekeminen ollut mitenkään helppoa. Alkupaloista kokki päätti kokeilla "Saariston makuja" nimistä annosta, jossa oli katkarapuja Skagen, talon savustamon lohta, muikunmätiä, luomuchevreä, ålvados-marinoitua (ålvados on ahvenanmaalaista kalvadosta) riimikaritsaa ja piparjuurikreemiä. Tämä oli kokin mukaan erittäin hyvä alkupala ja maut olivat kohdillaan.

Pääruuaksi valitsin itse puuhiiligrillin tarjonnasta "Sheriffin pippuripihvin härän sisäfileestä", jossa oli jaloviinalla terästettyä viidenpippurinkastiketta, palsternakkapyreetä, Marskin valkosipuliperunoita ja kauden kasviksia. Pihvi itsessään oli todella murea ja maukas ja kastike samoin. Valkosipuliperunoista en ihan niin innoissani ollut, mutta ne nyt eivät ehkä oletusarvoisestikaan ole suosikkejani. Pyreen sijainti lautasella jäi vähän epäselväksi.


Kokin pääruuaksi valikoitui "vaahterapuulla Piraten savustamolla päivittäin savustettua lohta", jossa puolestaan oli mukana parsaa, kesäperunaa ja varhaiskanttarellikastiketta. Kanttarelleja, kun tässä muutenkin kai teki mieli, niin tuo oli ihan hyvä valinta siinä suhteessa. Annos ei tajuntaa kuulemma räjäyttänyt, mutta se tuntuu olevan monesti kala-annosten "kirous", sillä niistä yritetään tehdä "kaikille sopivia" heitä varten, jotka eivät syö lihaa. Näin kala-annoksista ehkä jää se erikoistuminen puuttumaan, mikä muiden annosten kohdalla tapahtuu. Lohi oli kuitenkin melko rankalla kädellä savustettu.  Hyvin meni silti koko annos kuitenkin alas ja vatsat olivat kummallakin täynnä.

Vaikka ravintola ei siitä ihan edullisimmasta päästä ollutkaan, eivät hinnat silti olleet kohtuuttomia. Ja kuten jo tulikin mainittua, vatsat olivat kyllä sopivasti täynnä ruokailun jälkeen, että jälkiruokalistaa ei jaksanut enää katsoa. Ehkä mieli olisi jälkkäriäkin tehnyt, mutta sitten olisi joutunut pyörimään rantakatua pitkin takaisin kävelyn sijasta.

Jos on Hangossa käymässä, niin kannattaa kyllä käydä kokeilemassa. Ja pienen tutkiskelun jälkeen voi todeta, että myös Helsingistä löytyy ravintola samalla nimellä. Muualta Suomesta ei vielä Pirate-ravintoloita löydy. Mikäli käytte testaamassa itse ravintolaa, niin kertokaa ihmeessä mitä mieltä olitte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit