sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Unelmatorttu, se aito ja oikea

kääretorttu
Unelmatorttu on yksi näistä leivonnaisista, mihin yleensä löytyy ainakin melkein kaikki ainesosat kotoa, etenkin jos on yhtään tapana leipoa. Ja nopeakin tämä on, joten ei ole mitään syytä olla leipomatta. Tarvitset siis kananmunia, hienoa sokeria, voita, tomusokeria, kaakaojauhetta, leivinjauhetta ja maissijauhoja. Perunajauhotkin käy, mutta niitä ei nyt ollut kaapissa ja maissijauhoja puolestaan oli.

ainekset
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita yhteen kaakaojauhe, maissijauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita yhteen kääntäen, eli sähkövatkaimella on nyt lähestymiskielto. Makuhan tässä on aika vakio näillä aineilla, mutta aina on hyvä vähän maistaa taikinaa. Siis vähän; ei nyt ainakaan paria desiä enempää.

taikinaseos

Kaada taikina leivinarkilla peitetylle uunipellille ja levitä tasaisesti koko alueelle. Uunin lämpötilaksi 225 astetta ja uunin lämmittyä tökkää taikinapelti uuniin noin seitsemäksi minuutiksi. Sillä välin voitkin vatkata yhden kokonaisen kananmunan ja  100 grammaa voita keskenään. Kun ne ovat jo vähän alkaneet seota, lisää vielä tomusokeri, jota on tuollaiset nelisen desiä ja jatka sekoittamista.

taikina

Ota leivinarkki ja ripottele sen päälle hienoa sokeria, sillä uunista otettava taikinalevy viihtyy parhaiten tällaisen päällä lepäämässä. Kumoa se siis sokeroidun leivinpaperin päälle, ota irti uunivuoassa ollut leivinpaperi ja siirrä jäähylle viilentymään. Siis torttu, ei se irrotettu leivinpaperi. Kun se on ehtinyt kunnolla viilentyä, kaavitaan tämän vapaan pinnan päälle äsken valmistettu kreemi. On nyt aivan pakko myöntää, että sitä jäi hieman turhan vähän torttua varten, joten jos on innokkaita maistelijoita, kannattaa kreemiä tehdä vähän reilunlaisesti.

taikinalevy

Eli siis, levitä kaikki jäljelle jäänyt kreemi kuitenkin taikinalevyn päälle, rullaa se tiukahkoksi rullaksi käyttäen apuna leivinpaperia. Valmis rulla vielä leivinpaperiin tiukaksi kääröksi, niin sitten voitkin taas laittaa tortun jäähylle. Unelmatorttu on parhaimmillaan, jos sen voi antaa olla yön yli, mutta voihan sen kimppuun toki hetikin käydä. Siivilöi sihdin avulla tortun päälle vielä sievä kerros tomusokeria ja se on valmis tarjoiltavaksi.

Resepti:


4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl maissijauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

täyte: 
100 g voita
1 kananmuna
4 dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää yhteen sekoitetut kaakaojauhe, maissijauho ja leivinjauhe siivilän läpi. Käännä kuivat aineet vaahtoon, kunnes taikina on tasaista. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, levitä se tasaiseksi levyksi ja paista uunissa 225 asteessa 7 minuuttia. Kumoa taikinalevy leivinpaperille, jonka päälle on siroteltu hienoa sokeria. Vatkaa täytteen aineet keskenään ja levitä tasaiseksi kerrokseksi taikinalevyn päälle. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin.

3 kommenttia:

  1. Loistavaa! Kerrankin sillä ainoolla oikeella täytteellä!

    VastaaPoista
  2. Joo, näin teen minäkin, mutta käytän peruna jauhoja, enkä kumoa sokerille. Kreemin teen ilman kananmunaa. Keitän 2 rkl vettä ja 2 dl sokeria kirkkaaksi, kaadan kuuman sokeri liemen 200 dan g huoneen lämpöisen voin sekaan ja vatkaan sen kermaiseksi vaahdoksi, mausta vanilija sokerilla tai sitruunan raaste kuorella. Näin teki mummoni jo1950 kun olin hiukan nuorempi kun nyt. Kääretortun hän koristeli kreemillä jos sitä jäi.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta! Ihanan kuohkea pohja tulee tällä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit