sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Vispipuuro; samettinen marjapommi

marjainen vispipuuro
Vispipuuroon on voinut monellakin tulla traumoja kouluaikoina, sillä sitä on muutamaankin otteeseen siellä tarjottu, eikä se omalle suosikkilistalle ainakaan silloin päässyt. Aikuisiällä se on saanut parikin mahdollisuutta paikata tilanteen, eikä vispipuuron lätkäiseminen lautaselle enää aiheuta läheskään samanlaisia antipatioita, kuin aiemmin. Kyseessä on sitäpaitsi melkoisen helppo ruokalaji, joten tähän pystyy kyllä jokainen.

puolukkapuuro
Vispipuuroa varten tarvitset vettä, puolukoita, sokeria, mannaryynejä sekä hyppysellisen suolaa. Ainesosalistakaan ei siis ole erityisen vaativa. Se on lisäksi melkoisen mukautuva, sillä voit tehdä sen lähes mistä tahansa marjoista. Puolukat ovat se perinteisin vaihtoehto, mutta jos esimerkiksi mustikat ovat lempimarjojasi, niin mikään ei estä käyttämästä niitä.

vispipuuron valmistaminen

Aloitetaan vispipuuron teko keittämällä 7 desiä vettä ja 2 desiä puolukoita vähän reilun viiden minuutin ajan. Tässä ajassa niiden pitäisi jo hyvin mehustua. Siivilöi kuoret pois ja kiehauta mehu vielä kertaalleen. Lisää desi sokeria, hyppysellinen suolaa ja näiden jälkeen vielä desi mannaryynejä koko ajan sekoittaen. Keitä puuroa kymmenisen minuuttia ja sekoita sitä välillä, jottei se pala pohjaan. Tämä onnistuu siis paremmin, jos keittäminen tapahtuu miedolla lämmöllä, eikä täydellä teholla.

kuohkea vispipuuro
Anna keitetyn puuron jäähtyä, jonka jälkeen se vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Sähkövatkaimen käyttö on täysin sallittua, mutta jos haluaa treenata käsin vispaamista, niin siitä vaan. Väri muuttuu kauniin vaaleanpunaiseksi. Parhaimmillaan vispipuuro on ihan vain kylmän maidon kanssa.


 

Resepti:


7 dl vettä
2 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 dl mannasuurimoita
Suolaa

Keitä puolukoita 5-10 minuuttia ja siivilöi pois kuoret. Kiehauta mehu uudestaan ja lisää sokeri, suola sekä mannasuurimot samalla sekoittaen. Keitä puuroa vielä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi.

1 kommentti:

  1. Kiitän kovasti ohjeesta! Erityisesti tuosta kohdasta, jossa neuvotaan sekottelemaan kiehuvaa puuroa, jottei se pala pohjaan. Saatoin polttaa ensimmäisen satsin (eipä neuvottu siinä reseptissä!) silleen, että kattilaa puhdistellaan vielä pitkään. Työ tekijäänsä opettaa, mutta onhan se kiva, jos vinkataan jo vähän valmiiksi :). Ja tuli muuten hyvääkin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit