torstai 13. maaliskuuta 2014

Makaronivelli

Nyt irrotellaan kunnolla ja tehdään jotain tajunnanräjäyttävää... Ei kun ei sittenkään. Nyt tehdään makaronivelliä. Se näyttää nopean googlettelun perusteella varsin... öh... hurmaavalta ruokalajilta. Kokki tässä yritti lieventää epäilyksiä lupailemalla, että se maistuu aikalailla riisipuurolta. Koostumus kuulemma onkin sitten jo jotain aivan muuta. Miksi en nyt ole ihan vakuuttunut tästä? Toisaalta, miten olen onnistunut välttymään makaronivelliltä tähän asti? Se on ehkä se tärkeämpi kysymys.

Tässä saattoi olla ensin ideana tehdä makaronilaatikkoa, mutta jotenkin se, että jauheliha ja makaronit olivat kaikki siinä valmiina ja kaupasta ostettuna ei vaikuttanut oikealta vaihtoehdolta. Joten suunnitelmat menivät lennossa uusiksi. Makaronilaatikko tulee sitten jossain myöhemmässä vaiheessa.

Makaronivelli ei hirveästi vaadi aineksia. 50 grammaa makaroneja riittää, samoin kuin litra maitoa. Lisäksi vielä suolaa puolikas teelusikallinen, kokonainen ruokalusikallinen sokeria ja vehnä- ja perunajauhoja myös ruokalusikallinen kumpaakin. Loppuhuipennuksena tarvitaan kananmunan keltuainen. Eli todennäköisesti nämä löytyvät kaikki keittiön kaapeista jo valmiiksi.

Keitä makaronit kypsäksi maidossa. Pitäkää maitoa sitten hyvin silmällä. Hetkeksi jos selkänsä kääntää niin sehän kiehuu yli aivan samantien. Ja palaa pohjaan. Eli monien käyttämää termistöä lainaten "ei mennyt aivan kuten Strömsössa".


Kun makaronit ovat jokatapauksessa kypsyneet, niin kaada kattilaan mukaan vehnäjauho, jotka on liuotettu pieneen määrään vettä. Lisää suola ja sokeri ja anna hautua vielä hetken, jonka jälkeen lisätään kananmunan keltuainen pieneen vesitilkkaan sekoitettuna. Sekoita ja makaronivelli onkin sitten jo valmista nautittavaksi.

Maku on kyllä taas kohdallaan ja viittaus riisipuuroon ei ole kovinkaan kaukana. Maitohan se taitaa kyllä riisipuurossakin enemmän maistua kuin mitä itse riisi. Sama käy makaronien kanssa. Kokonaisuus on lisäksi kohtalaisen makea, että tämä kävisi melkeinpä jo jonkinasteisesta jälkiruoasta.

Resepti:

50 g makaroneja
1 l maitoa
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmunan keltuainen

 Keitä makaronit maidossa. Lisää sekaan pieneen veismäärään liuotetut vehnäjauhot. Lisää suola ja sokeri ja anna hautua vielä hetki. Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita se velliin.

9 kommenttia:

  1. Tässäpä ruokalaji, joka on minulle lapsuudesta tuttu! Taisipa olla vielä simppelimpi resepti äitillä käytössä: makaronia, maitoa, suolaa ja voita. Siinä se. Jostain syystä tämä ruoka on jäänyt mieleeni, vaikka äiti kyllä väittää, että meillä on ihan terveellistä ruokaa noin yleensä tarjolla ollut ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monella taitaa tosiaan olla tästä ruuasta muistoja. Onhan se helppo ja kohtalaisen nopea tehdäkin, joten miksipä ei. En tätä ainakaan huonona ruokana pidä, vaikka eihän se tosiaan ehkä ihan kaikkein terveellisin ole. :)

      Poista
  2. Vahvasti minullakin makaronivelli liittyy äitiin, sitä sain yleensä silloin, kun olin kipeänä. Varsinaista lohturuokaa mulle siis!

    Kiitos kivasta blogista,
    Notte

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä on sitten tosiaan varmasti vahva muisto. Jotenkin nimenomaan juuri nuo "lohturuuat" jää aina hyvin mieleen. :)

      Ja kiitos, että seuraat blogia.

      Poista
  3. Oi tuo lapsuuden nostalgiaruoka :) Poikaystävä syö omansa sokerilla, mie tykkään enempi voisilmän kanssa. Kiva että teillä on nykyään myös instagram, pitänee alkaa seurailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, tästä taas huomaa, että helposti muunneltavat ruuat ovat käteviä. Voi ja sokeri tekevät kuitenkin lopputuloksesta selkeästi erilaiset vaihtoehdot.

      Ja kyllä, Instagram tuli mukaan nyt ihan uutena asiana. Josko sinne saisi postattua vähän noita "making of" tilanteita enemmänkin.

      Poista
  4. Nostalgiset tunteet nousee täälläkin pintaan, yksi lapsuuden lempiruokia. :) Meillä mentiin vielä simppelimmällä reseptillä = makaronia & maitoa & suolaa.

    VastaaPoista
  5. Hmm pitänee koittaa sokerilla kun kuitenkin totuttu suolaiseen versioon 🤔

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit