lauantai 28. kesäkuuta 2014

Raikkaita mummon kurkkuja

Kesä on raikkaan kasvisadon aikaa ja miksipä ei rupeaisi nauttimaan siitä heti samantien. Kaupoissa onkin jo jonkin aikaa vilahdellut esimerkiksi avomaan kurkkuja ja niistähän saa aikaiseksi hyvinkin kesäisen ja raikkaan herkun. Mummon kurkut olisivat nyt melko hyvä vaihtoehto tähän väliin. Ainakin kokin teki nyt niitä kovasti mieli.

Nämä ovat ainakin taas helppoja tehdä, sillä mitään ei tarvitse keittää eikä valmistaa pitkää aikaa uunissa. Kaupasta tarvitaan vain muutama avomaan kurkku, etikkaa, sokeria ja tilliä. Suolaa ja vettä varmaan jokaiselta löytyykin jo kotoa. No, todennäköisesti sitä sokeriakin itseasiassa. Oli miten oli, näitä ainesosia tarvitaan.

Sekoita siis yksi osa etikkaa, kaksi osaa sokeria ja kolme osaa vettä keskenään. Jos siis etikkaa on 0,5 desiä, sokeria on tällöin 1 desi ja vettä 1,5 desiä. Lisää joukkoon vielä hyppysellinen suolaa. Kuori ja viipaloi kurkut ja lisää ne nesteeseen. Silppua mukaan vielä jonkin verran tilliä ja anna maustua hetkinen. Tarjoile melko pian, sillä nämä eivät kovinkaan montaa päivää säily hyvinä. Ainakin koostumus lössähtää tosi nopeasti.

Resepti:

4 avomaan kurkkua
0,5 dl etikkaa (10%)
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
Suolaa 
Tilliä

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit