lauantai 22. helmikuuta 2014

Mummon salaattia. Ei siis mummosalaattia

Viimeiaikoina on tullut tehtyä kaikkea enemmän maukasta ja vähemmän terveellistä, niin kokeillaanpa nyt jotain mikä olisi hyvää, mutta silti kevyttä. Mummon salaatti sopisi tähän kuvaukseen, sillä se ei sisällä erityisen paljoa voita, sokeria jauhoja ja täysmaitoa. Tässä on nyt kuitenkin syöty lihapullia, Runebergin torttuja, donitseja ja vaikka mitä joten... yksi salaatti aina välillä ei tee pahaa.

Tähän mummon salaattiin tarvitaan lehtisalaattia, jota saa lähes poikkeuksetta jokaisesta ruokakaupasta. Sitä tähän menee helposti kaksi sellaista pikkuruukullista. Pesaise salaatinlehdet ja ota mahdolliset huonot osat pois.

Keitä kaksi kananmunaa niin, etteivät ne ole ihan täysin läpeensä kypsyneitä. Keltuaiste ei siis tarvitse jättää löysäksi, mutta aavistuksen pehmeähköksi. Eli tuollainen seitsemän minuuttia pitäisi olla juuri sopiva aika tätä lopputulosta varten. Kuori kananmunat, halkaise ne kahtia ja kaavi keltuaiset erilleen.

Murenna keltuaiset haarukalla ja sekoita ne pieneen määrään kermaa. Lopputuloksena tästä pitäisi olla sellainen tahnamainen tuotos. Lisää sekaan kaksi teelusikallista etikkaa. kaksi teelusikallista sokeria, hieman suolaa ja kaksi teelusikallista sinappia. Sekoita hyvin yhteen ja lisää vähäsen valkopippuria. Lopuksi seokseen kaadetaan vielä vähän kermaa. Yhteensä kermaa on seoksessa tämän jälkeen desin verran.

Tämän jälkeen voidaankin koota salaatti. Viipaloi kananmunan valkuaiset vaikka munaleikkurilla ja silppua tilliä. Revi salaatti pienehköiksi palasiksi ja ripottele lautaselle. Laita päälle aiemmin valmistamaasi salaatinkastiketta, tillisilppua ja valkuaisviipaleita ja salaatti alkaa olla valmista. Jos et viitsi koota jokaista annosta erikseen, voit tietysti koota salaatin isolle vadille.

Resepti: 

Lehtisalaattia
2 kananmunaa
1 dl kermaa
2 tl sinappia
2 tl etikkaa
2 tl sokeria
Suolaa

Keitä kananmunat ja erottele keltuaiset. Murskaa keltuaiset ja sekoita ne pieneen määrään kermaa, niin että lopputulos on tahnamainen. Lisää sekaan etikka, sokeri, suola ja sinappi. Sekoita ja lisää vielä valkopippuri. Kaada mukaan loppu kerma. Viipaloi kananmunan valkuaiset ja silppua tilli. Revi salaatinlehdet pienemmiksi ja laita salaattikulhoon. Lisää tilli, valkuaisviipaleet ja kastike. Sekoita ja nauti.




2 kommenttia:

  1. Lapsuudessa lisäsin kerman joukkoon vielä hiukan tomaattiketsuppia, nyt käyttäisin pyreetä.

    VastaaPoista
  2. Lapsuudessa lisäsin kerman joukkoon vielä hiukan tomaattiketsuppia, nyt käyttäisin pyreetä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit