sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Appelsiinihilloa aamupalalle tai mihin vaan tarkoitukseen


Tässä on jonkin aikaa mennytkin taas niin, ettei ole tehty säilykkeitä tai hilloja, joten korjataanpa tämä samantien. Nyt voisi tehdä vaikka appelsiinihilloa, koska sitä voisi käyttää mahdollisesti johonkin muuhunkin reseptiin tässä lähiaikoina. Eikä se muutenkaan varmasti huono asia ole, jos sitä löytyy jääkaapista. Se sopii esimerkiksi paahtoleivän päälle, jos haluaa vaikka aamiaista vähän muuttaa.


Kyseessä on jälleen kerran hyvin helppo, mutta ainakin ohjeen mukaan melko pitkä operaatio. Valitse hilloa varten neljä mieleistäsi appelsiinia. Kaksi niistä viipaloidaan ja kahdesta tyhjennetään sisältö, mutta kuoret jätetään pois. Poista myös siemenet tässä vaiheessa.

Kaada kattilaan litra vettä ja lisää appelsiinin viipaleet ja mehut mukaan. Keittele siivuja tunnin verran, jonka jälkeen lisätään 7 desiä sokeria ja annetaan hillon kuplia vielä toinen tunti. Hillo ottaa melko helposti sitten pohjaan kiinni, että sitä kannatta sekoitella välillä. Ja ei pidä muutenkaan liian kuumalla levyllä keitellä hilloa. Kuoret eivät välttämättä sula hilloon täydellisesti, joten sauvasekoittimelle tulee tarvetta myöhemmin. Ei siis turhaan tarvitse hätääntyä, jos kuoret eivät sula.

Hilloa kannattaa maistella keittelyn aikana. Kuulostaa varmasti todella ikävältä tehtävältä, mutta jonkun siihenkin on uhrauduttava. Jos tuntuu siltä, että appelsiinin kuori maistuu liikaa, niin lisää sokeria ja keittele hilloa vähän pidempään. Tässä saa jälleen kerran muutenkin tehdä asioita oman maun mukaan. Hilloa siis voi maustaa esimerkiksi vaniljalla, mutta vain omat makunystyrät taitavat olla tässä rajana.

Appelsiinihillon alkaessa olla valmista makunsa ja koostumuksensa puolesta, voidaan se tosiaan vielä survoa sauvasekoittimella tasaiseksi. Sen jälkeen hillo onkin valmis purkitettavaksi. Lasipurkit voi pikaisesti esimerkiksi keittää ennen purkittamista, niin ovatpa sitten varmasti puhtaita, eikä kuuman hillon purkittaminen myöskään ole ongelma. Hillo siis purkkiin ja annetaan jäähtyä. Jäähtynyt hillo voidaan laittaa jääkaappiin ja säilyttää siellä.


Resepti: 


4 appelsiinia
1 l vettä
7dl sokeria

4 kommenttia:

 1. Siemenissä oleva pektiini on kyllä hyväksi hillon hyytymiselle, mutta niitä on kieltämättä kelju nyppiä sitten hillosta pois.

  VastaaPoista
 2. Tätä on pakko kokeilla. Hakaniemen hallista saa ihania makeita luomuaplareita. Ja kuoret voi karamellisoida erikseen, jolloin niistä tulee ihan marmeladia.

  VastaaPoista
 3. Kuinka kauan tämmönen herkku säilyy ? Jääkaapissa siis oletettavasti

  VastaaPoista
 4. Puoli vuotta pitäisi säilyä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit