sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Aprikoosihillo

Edellisestä hillon teosta taitaakin olla jo sen verran aikaa, että nyt tarvitsee tehdä taas. Luumuhillo, appelsiinihillo ja mitä näitä nyt on jääkaapissa ollutkaan. Tällä kertaa vuoron saisi aprikoosihillo. Sille nimittäin on suunnitelmia jatkokäytön osalta.

Hillon tekemisessä noudatetaan aika pitkälti samoja sääntöjä aina. Hedelmiä, sokeria ja vettä. Tällä kertaa kokeillaan kuitenkin uutta niksiä; käytetään kuivatettuja pehmeitä aprikooseja. Ei heti ensimmäisenä tulisi mieleen, että niistä saa hilloa, mutta näin kuitenkin kävi.

Kuivatut aprikoosit, ja mieluiten pehmeät sellaiset, jätetään yön yli veteen lillumaan. Siinä ne kivasti turpoavat ja aamulla näyttävät jo aikalailla normaaleilta aprikooseilta, joskin märiltä sellaisilta.

Aprikoosit pistetään kattilaan keittymään niiden liotusveden ja sokerin kanssa. Vettä oli suunnilleen viisi desiä ja sokeria kaksi. Tunnin verran tässä meni aikaa noin suunnilleen, kunnes hillo oli mallillaan. Lopuksi hilloontuneet aprikoosit survottiin vielä sauvasekoittimella. Kaada valmis hillo hillopurkkiin ja hillo on valmis säilytettäväksi ja käytettäväksi.

Kuuleman mukaan aprikoosihillo sopii hyvin esimerkiksi valkohomejuuston kanssa. Itse en tästä osaa sanoa, sillä valkohomejuusto pysyy pääsääntöisesti poissa omasta elimistöstä. Hillo kuitenkin on hyvää, joten sitä voin nauttia ihan sen kummempia miettimättä.

Resepti:

2 pussia (400 grammaa) kuivattuja pehmeitä aprikooseja
n. 5 dl vettä
2 dl sokeria

Liota kuivatut aprikoosit yön yli. Keitä ne hilloksi käyttämällä niiden omaa liotusvettä ja sokeria. Noin tunnin keittämisen jälkeen hillo alkaa olla valmista. Sauvasekoittimella sen saa vielä tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit