lauantai 24. toukokuuta 2014

Nokkoslettuja paistamaan ja maistamaan

Tänään jatketaan nokkosteemalla. Niitä tuli kerättyä sen verran paljon, että niistä saa aikaiseksi jotain vielä tämänkin jälkeen. Joten tässä on kyseessä ihan kunnon teemaviikko. Nokkostahan voi käyttää toki paljon muuhunkin kuin vain ruokaan. Siitä voi tehdä esimerkiksi shampoota tai vaikka ihan kangasta. Kangasta nyt ei ehkä ihan kotikonstein heti lähdetä tekemään, mutta tämä on jokatapauksessa mahdollisuus.

Nyt kuitenkin keskitytään ruokapuoleen. Kerätystä nokkossadosta tehtiin jo nokkospestoa ja nyt siitä olisi luvassa jotain, minkä kanssa pestoa voi käyttää. Letut ovat hyvä valinta ja nokkosia lisäämällä saadaan vähän terveysaspektia tähän ruokaan.


Sitten lettujen tekoon. Sekoita kaksi kananmunaa, viisi desiä maitoa ja kolme desiä vehnäjauhoja. Puoli desiä öljyä ja puolitoista teelusikallista suolaa vielä sekaan ja sekoitetaan. Nokkosten vuoro koittaa seuraavaksi. Keitetyistä ja huuhdelluista nokkosista otetaan käyttöön kaksi desiä lettuja varten. Hienonna nokkoset pieneksi silpuksi ja sekoittele lettutaikinan joukkoon. Anna olla puolen tunnin ajan.


Paistamiseen tarvitaan lettupannu sekä tietysti voita tai öljyä. Paista letut kypsiksi kummaltakin puolelta ja nauti ne esimerkiksi nokkospeston kanssa. Peston kanssa varsinkin ruuasta tulee kunnon rauta-annos.

Oikein maukkaita lettuja näistä tuli ja taas kerran, jos ei pinaatti ole mieluinen maku, niin kannattaa kokeilla nokkosta. Jos se sopisi vaikka paremmin. Itse en ainakaan pitänyt pahana. Ja kokki nyt oli ihan hulluna pestoon ja lettuihin.

Resepti:

2 munaa
5 dl maitoa
3 dl jauhoja
0,5 dl öljyä
1,5 tl suolaa
2 dl nokkosta

Sekoita kananmunat, maito, vehnäjauhot, öljy ja suola keskenään. Hienonna nokkonen pieneksi silpuksi ja sekoita joukkoon. Anna lettutaikinan olla puolisen tuntia ja paista letut lettupannulla. 


2 kommenttia:

  1. Erinomaisia lettuja tuli tällä reseptillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että maistuivat sielläkin hyvin. Itse ainakin todella pidin näistä letuista. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit