Sienimetsälle taas mars. Tai jos sieniä jäi sienipiirakasta yli, niin loput on hyvä säilöä. Ja tämän pitäisi olla melko simppeliä, näin ainakin minulle sanottiin hetki sitten. Saa nähdä mikä on todellisuus. Nämä aiemmatkin reseptit ovat osoittautuneet joka kerta hieman mielenkiintoisemmiksi, kuin mitä aluksi olisi olettanut.
Sienet tulee halkaista puoliksi ja puhdistaa, jottei mitään havunneulasia tai muuta sellaista pääse valmiiseen tuotteeseen mukaan. Tulipahan puolitettua sieniä varmaan ensimmäisen kerran yli 15 vuoteen. Kokin kuvailu valmiista lopputuotteesta ei nyt aivan osunut kohteeseensa minun kohdalla sillä "ihanan limainen" ja "vähän niin kuin suolakurkku" eivät kummatkaan ole niitä asioita, mitä herkuilta haen. Mutta varmasti näistä tulee hyviä, jos sienistä siis pitää.
Kiehauta omenaviinietikka, laakerinlehdet, suola ja vesi. Keitetty etikka ei myöskään hivele omia makuhermoja. Sienet kuitenkin sekaan ja keitä niitä liemessä vajaa kymmenisen minuuttia. Johtunee aika pitkälti siitä, että nämä sienet ehtivät jo vähän kuivahtaa, joten sen takia niitä ei tarvitse keittää hirveän kauaa. Aivan tuoreita ja mehukkaita sieniä joutuu keittämään vähän kauemmin.
Kun sienet ovat keittyneet, voit kauhoa ne lasipurkkiin ja kaataa nestettä perään, kunnes purkki on lähes täynnä. Tämän seurauksena sinulla pitäisi olla noin litra säilöttyjä suppilovahveroita etikassa. Nam nam.
Resepti
500 g sieniä
2,5 dl sokeria
2,5 dl omenaviinietikka
2 dl vettä
1 tl suolaa
2-3 laakerinlehteä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti