Olisi hienoa ajatella, että tästä ottaa opikseen ja seuraavilla kerroilla taas ajattelee asioita etukäteen, mutta näin tuskin käy. Joten siis nekkujen tekoon. Aloitetaan keittämällä kerma, sokeri ja siirappi keskenään. Lisää mukaan vielä 1/4 teelusikallista suolaa tasapainottamaan kokonaisuutta. Muista hämmentää koko ajan, ettei seos vaan pääse palamaan pohjaan. Jossain taidettiin mainita, että seos saisi kuumentua jopa 120 asteiseksi, mutta mikäli ei ole lämpömittaria käytettävissä, on tuota hankalahko tarkkailla ihan asteelleen.
Nekkuseoksen pitäisi olla valmista siinä vaiheessa, kun tipautat testitipan kylmään veteen ja pystyt hyvin pyörittelemään siitä pallon ja se myös pysyy pallona. Kun tämä hetki tulee vastaan, keskeytä silloin keittäminen, lisää voi ja mantelirouhe ja sekoita huolellisesti.
Resepti:
2 dl kermaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1,5 dl mantelirouhetta
1 rkl voita
1/4 tl suolaa
Keitä kerma, sokeri, siirappi ja suola ja hämmennä keittämisen ajan. Seoksen pitäis lämmitä 120-asteseksi. Kun keitos on valmis, lisää vielä voi ja mantelirouhe ja sekoita. Lusikoi nekkuseos muotteihin ja anna jäähtyä. Muista lisätä tikut ennen kuin seos jämähtää.
Montako nekkua tästä reseptistä tulee ja kauanko suunnilleen seosta keitetään?
VastaaPoistaTästä annoksesta tuli tuollainen vajaa 20 nekkua. Tietysti riippuu siitä minkä kokoisia niistä tekee ja itse teimme siis osan konvehtimuoteilla. Keittämisessä meni ehkä kaiken kaikkiaan joku 20 minuuttia, ehkä vähän päällekin. Seoksen pitäisi tosiaan saavuttaa tuo reilu 120 asteen lämpö.
Poista