torstai 19. joulukuuta 2013

Luukku 19: Rosolli

Rosolliin tuntuu löytyvän lähes yhtä monta ohjetta kuin on tekijääkin. Perusaineet ovat kyllä hyvin selkeät, mutta pieniä variaatioita löytyy vaikka kuinka paljon. Näin nirsona on taas myönnettävä, että etenkin suolakurkut jäävät kyllä omasta annoksesta aina syömättä, mutta perusainekset menevät kyllä.

Itse salaatin tekohan on kohtalaisen simppeliä hommaa. Tosin aikaa tähänkin menee, kun ihan alusta asti tekee. Ensimmäiseksi pitää nimittäin keittää porkkanat ja punajuuret kypsiksi. Mielellään erikseen, jos haluaa porkkanoiden muistuttavan väreiltään yhtään porkkanaa. Porkkanoille riittää parisenkymmentä minuuttia, mutta punajuuret vaativatkin jo lähes tupla-ajan. Tämän jälkeen niiden annetaan kunnolla jäähtyä, jonka jälkeen ne pilkotaan pieniksi kuutioiksi.

Hopeasipuli kuoritaan ja pilkotaan myös kuutioiksi ja saman kohtalon kokevat omenat. Viimeisimpänä palasiksi laitetaan vielä suolakurkut. Sekoita etikka, suola ja sokeri keskenään. Asettele eri kuutiot raidoiksi laakealle astialle ja kaada päälle etikkaliemi. Näin rosolli onkin jo valmis tarjottavaksi. Mikäli ei haittaa menevätkö ainekset sekaisin, etikkaliemen voi kaataa kulhoon ja eri kuutiot kaataa perään ja sekoittaa keskenään valmiiksi rosolliksi. Kastikkeenkin tähän voi tehdä kerman, etikan, sokerin ja suolan avulla.

Resepti: 


6 porkkanaa
6 punajuurta
2 keskikokoista omenaa
1 hopeasipuli
2 tl vettä
1 tl etikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa

Keitä porkkanat ja punajuuret ja pilko ne, sekä omenat, sipuli ja suolakurkut. Tee liemi etikasta, vedestä, sokerista ja suolasta ja tiputtele sitä kuutioraitojen sekaan tai vaihtoehtoisesti sekoita kaikki keskenään. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit