Kuori porkkanat ja pilko ne keittämistä varten. Laita siis porkkanat kattilaan, peitä ne vedellä niin, että ne jäävät juuri pinnan alle. Lisää pari teelusikallista suolaa ja keitä porkkanat lähes kypsiksi. Soseuta porkkanat niiden keityttyä ja lisää tarvittaessä vähän keitinvettä, sillä porkkanat helposti imaisevat sitä vähän itseensä. Tähän soseeseen sitä lisättiin suunnilleen kaksi desiä. Älä muuten kaada keitinvettä viemäristä alas, sitä tarvitaan vielä.
Keitä 3 desiä riisiä porkkanoiden keitinvedessä. Pidä huoli, ettei se kärvähdä pohjaan... Läheltä nimittäin piti. Riisien keittyessä voikin porkkanasosetta työstää edelleen. Lisätään 4 desiä kermaa, 2 desiä täysmaitoa, desi siirappia, teelusikallinen suolaa, puolikas teelusikallinen muskottipähkinää ja toinen valkopippurijauhetta. Lisää vielä riisit ja sekoita kaikki kivasti yhteen.
Annostele hyvin voideltuihin vuokiin, ripottele pinnalle korppujauhoja ja päästä sisäinen taiteilija vapaaksi. Pintaan voi painella ns. perinteisen kalansuomukuvion tai sitten jotain aivan muuta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Resepti
2 kg porkkanoita
10 dl vettä
2 tl suolaa
3 dl puuroriisiä
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 dl siirappia
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl valkopippurijauhetta
Kuori ja pilko porkkanat ja laita kattilaan. Peitä porkkanat juuri ja juuri vedellä, lisää osa suolaa ja keitä puolikypsäksi. Soseuta porkkanat ja lisää tarpeen mukaan keitinvettä soseeseen. Keitä riisi porkkanoiden keitinvedessä. Lisää soseeseen kerma, maito, siirappi, suolaa, muskottipähkinää ja valkopippurijauhetta. Sekoita kaikki yhteen lisäten riisit joukkoon. Annostele voideltuihin vuokiin ja paista 200:ssa asteessa noin 45 minuuttia.
Voi pojat, ihan hyvä porkkanalaatikko, mut niin makee. Oliko siirapin mittayksikkö väärä. Paistoajankin kolminkertaistin.
VastaaPoistaTeil on mielenkiintoinen blogi, kiitos siitä
Kiitoksia palautteesta. Tähän tuli kyllä juuri tuo määrä siirappia, mutta kyseessä on aika iso määrä porkkanalaatikkoa muutenkin. Sitähän voi tietysti aina oman maun mukaan laittaa vähemmän.
PoistaPaistoaika oli aikalailla sopiva näille, mutta laatikot eivät olleen kovin suuria. Kuvan vuokakin vetää vain vähän alle litran laatikkoa. Mielestäni tämä ainakin onnistui hyvin ja oli mukavan mehevä (mutta ei missään nimessä raaka. :)).