Kakkua varten tarvitaan jälleen melko perinteisiä leivontatarvikkeita. Listalle kuuluu voita, fariinisokeria, munia, vehnäjauhoja, manteleita, pomeranssinkuorta, neilikkaa, kanelia, kardemummaa, kermaa ja soodaa. Myös korppujauhot on tässä vaiheessa hyvä mainita, ettei niitä taas tarvitse lähteä erikseen hakemaan kaupasta, kuten täällä kävi. Taas.
Vatkaa 150 grammaa huoneenlämpöistä voita ja neljä desiä fariinisokeria keskenään kevyesti vaahdottaen. Lisää kolme kananmunaa yksi kerrallaan tasaisesti vatkaten. Lisää sekaan vielä mausteet (jokaista puolikas teelusikallinen) ja puolitoista desiä kermaa, johon on sekoitettu kaksi teelusikallista soodaa. Lopuksi seokseen lisätään vielä neljä desiä vehnäjauhoja.
Voitele kakkuvuoka tasaisesti joka puolelta (poislukien tietysti ulkopuoli...) voilla ja jauhota se korppujauhoilla. Jos ei ole korppujauhoja, niin mannaryynit käyvät myös vallan loistavasti, sillä ne ovat yleensä tasaisempiakin kuin korppujauhot. Kaada taikina vuokaan, lämmitä uuni 175:een asteeseen ja paista kakkua noin tunnin verran.
Resepti:
150 g pehmeää voita
4 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
80 g hasselpähkinärouhetta
0,5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1,5 dl kermaa
2 tl soodaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti