Kun taikinalevypohja on päällystetty taikinarullan palasilla, voidellaan kakku kananmunalla. Aseta vielä sokeroidut kirsikat jokaisen rullanpalasen päälle. Ripottele vielä mantelilastuja ja raesokeria pinnalle ennen uuniin laittamista. Uunissa kakku saa olla 200:ssa asteessa puolisen tuntia.
Kakun ollessa uunissa ehtii hyvin valmistaa kuorrutteen vatkaamalla noin ruokalusikallinen kananmunanvalkuaista ja tomusokeria keskenään. Tämä kakku saa lisäksi koristeekseen vielä pieniä pipareita. Kun kakku on otettu uunista ja se on ehtinyt jäähtyä, asettele pikkupiparit kakun pinnalle ja pursota tomusokeri-kananmunaseos päälle.
Kakku maistui kyllä todella hyvältä ja vaikka makeutta löytyy paljon niin se ei haittaa. Sitäpaitsi, ei näin joulunaikaan pidä vahtia kaloreita ja muita vastaavia. Yksi osa, mikä tuo kakkuun oman vivahteensa on sahrami. Sen mukanaolon kyllä huomaa sekä väristä, että mausta ja ilman sitä kakku olisi tylsempi.
Resepti:
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa (tai 50 g tuorehiivaa)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl kardemummaa
1 pss sahramia
2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
15 dl vehnäjauhoja
200 g voita
Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Lisää sekaan sokeri, kananmunat , mausteet sekä lopuksi jauhot. Alusta taikina voilla. Anna kohota puolen tuntia kunnes taikina on kaksinkertainen. Ota taikinasta kolmasosa ja jaa se kahtia. Kaulitse siitä kaksi noin sentin paksuista pohjaa kakuille. Levitä päälle marsipaani-vesiseosta. Jaa loppuosa taikinasta myös kahteen osaan, kaulitse levyksi ja päällystä jälleen marsipaani-vesiseoksella. Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa siitä palasia, jotka asetellaan pohjan päälle. Voitele kakku kananmunalla, asettele kirsikat ja ripottele mantelilastuja ja raesokeria päälle. Paista 200:ssa asteessa puolen tunnin ajan. Päälle voit vielä laittaa pipareita ja valkuais-tomusokerikuorrutetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti