lauantai 21. joulukuuta 2013

Luukku 21: Vaalea glögi

Tumma glögi tehtiinkin jo aiemmin, mutta mikäli se ei ole kaikkien mieleen, on hyvä tehdä myös vaaleata glögiä. Se sopii mukavasti jouluisaan illanviettoon ja on lisäksi hyvin helppo tehdä joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Keitä keskenään omenamehu sekä mausteet. Tähän glögiin makua tuomaan laitettiin sokeria, fariinisokeria, pari tähtianista, kanelitanko, mustapippureita, neilikoita ja laakerinlehti. Inkivääriäkin sekaan voisi harkita.


Keitä seosta puolisen tuntia miedolla lämmöllä. Maista seosta ja jos tuntuu siltä, että se on liian vahvaa maultaan, voi sitä laimentaa lisäämällä vettä ja keittämällä edelleen. Siivilöi lopuksi mausteet pois ja tarjoile glögi vaikka pipareiden kanssa.

Lopputuloksesta vielä sen verran, että tosi hyvää glögiä tästäkin tuli, mutta itse olemme sitä mieltä, että vähän enemmän mausteita voisi vielä laittaa. Neilikoiden määrää voisi lisätä ja ehkä ajatella vaikkapa inkivääriä hieman lisäksi.

Resepti: 


1 l omenamehua
1/2 dl sokeria
3 tl fariinisokeria
2 tähtianista
1 kanelitanko
3 maustepippuria
5 neilikkaa
1 laakerinlehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit