perjantai 20. joulukuuta 2013

Luukku 20: Sienisalaatti

Tämä jouluherkku on erittäin nopea ja helppo tehdä. Itse en lukeudu sienten ystäviin, mutta kokille ne maistuvat senkin edestä. Sieniä ei nyt valitettavasti ollut saatavilla omasta takaa, joten täytyi turvautua kaupan antimiin.

Suolaiset sienet kannattaa liottaa yön yli. Meillä oli nyt metsäsienikuutioita, mutta monet ohjeet kehottavat käyttämään suolasieniä. Nimensä mukaisesti ne ovat melko suolaisia, mutta on jälleen omasta mausta kiinni haluaako ne liottaa vai ei. Liottamattomina ne ovat tietysti suolaisempia.

Sekoita smetanaan pilkotut sienet ja sipuli. Jos haluat koostumuksesta kuohkeamman, smetanan voi myös vaahdottaa. Hienonna sekaan hyppysellinen timjamia ja mausta vielä makusi mukaan suolalla. Sekoita kaikki yhteen ja tarjoile.

Resepti:


200 g sieniä
1/2 hopeasipulia
1 prk smetanaa
Hyppysellinen timjamia
Suolaa maun mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit