sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Luukku 8: Tryffelit

valmiit tryffelit
Kaikenlaiset suklaakonvehdit, tryffelit ja muut vastaavat ovat joulun aikaan suuressa suosiossa, joten pakkohan niitäkin on nyt edes jokunen tehdä itse. Aiemmin tehtiin jo suklaakonvehteja, joten nyt on tryffeleiden vuoro.

Sulata ensimmäiseksi 250 grammaa kookosrasvaa kattilassa. Sulamisen jälkeen sen annetaan jäähtyä vähäsen; niin ettei sormet pala, kun kokeilet lämpöä. Rasvan jäähtyessä vatkaa kaksi kananmunaa ja kolme desiä tomusokeria keskenään vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon sekaan kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. Lisää myös piparminttuaromia itsellesi sopiva määrä.

Vatkaa seokseen mukaan jäähtynyt kookosrasva. Tässä ei sitten tarvitse olla turhan hellävarainen vaan sähkövatkaajan tehot väännetään kakkoon ja rasvaa valutetaan joukkoon norona. Valmiista massasta voidaan sitten tehdä itse tryffeleitä. Niitä voit tehdä kahdellakin eri tapaa; joko sellaisia kaakaopäällysteisiä palleroita tai sitten konvehtivuokiin pursotettavia.

Jos pursotat tryffelit konvehtivuokiin, anna seoksen jäähtyä ihan pieni tovi, jotta pursotusjälki näkyy paremmin. Lapa seosta pursotinpussiin ja pursota vuokiin. Aseta tryffelit jääkaappiin tai muuhun viileään paikkaan.

Kaakaopäällysteisiä palleroita varten suklaamassan pitää antaa jäähtyä kunnolla, joten laita se jäähylle jääkaappin joksikin aikaa. Ota lusikalla halutunkokoinen määrä suklaamassaa ja pyörittele siitä pallero, jonka kierität kaakaojauheessa.

Resepti:


250 g kookosrasvaa
2 kananmunaa
3 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Piparminttuaromia

Sulata kookosrasva ja anna sen jäähtyä vähäsen. Vatkaa kananmunat ja tomusokeri vaahdoksi. Siivilöi sekaan kaakaojauhe, vanilliinisokeri ja aromi. Vatkaa sähkövatkaimella sekaan jäähtynyt kookosrasva. Pursota tryffelit joko konvehtivuokiin tai anna massan jäähtyä ja pyörittele siitä palloja, jotka pyöritellään kaakaojauheessa.

3 kommenttia:

  1. Kuinka monta palleroa tästä satsista suunnilleen tulee? Ajattelin tehdä näitä nyt viikonloppuna, ja mietin että riittäisikö puolikas annos...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, hyvä kysymys, kun tuosta tehtiin noita molempia ja kupeissa olevat herkut olivat vähän pienempiä. Mutta tuota... noin 40 palleroa tuosta tulisi. Riippuu tietysti vähän siitä, minkä kokoisia niistä tekee (ja paljonko maistelee välistä. :)).

      Poista
  2. Kiitos tiedosta, eli puolikkaalla annoksella etenen. Ovat tulossa kakun koristeeksi, ja pienempi määrä riittää, vaikka vähän söisi kuormastakin ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit