maanantai 2. joulukuuta 2013

Luukku 2: Tumma glögi

Mitäpä olisi joulunaika ilman glögiä, etenkin kun eiliset piparit ovat jo keksipurkissa odottamassa. Pipariohje löytyy täältä. Tämä on lisäksi niin helppoa, että ei ole mitään syytä olla kokeilematta. Kaupan glögit ovat toki hyviä, mutta omatekemää pitää ainakin kokeilla, että voi valita suosikkinsa. Käydäänpä sitten juoman valmistukseen.

Kaada kattilaan 6 desiä vettä, 2 desiä mustaherukkamehutiivistettä ja 0,75 desiä fariinisokeria. Mausteiksi vielä kardemummaa 1 teelusikallinen, pomeranssinkuorta puolikas teeluskallinen, 1 kanelitanko ja 1 tähtianis. Anna seoksen kiehua viitisentoista minuuttia ja siivilöi glögi.

Tarjoile mantelilastujen ja rusinoiden kera. Ja tosiaan, piparit sopivat erinomaisesti glögin seuraksi.

Resepti: 


6 dl vettä
2 dl mustaherukkamehutiivistettä
0,75 dl fariinisokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl pomeranssinkuorta
Kanelitanko
Tähtianis

Keitä vesi, mehutiiviste ja fariinisokeri. Lisää myös mausteet ja anna kiehua 15 minuuttia. Siivilöi ja glögi on valmista nautittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit